Rome city guide

collage rome

Hier is hij dan eindelijk, mijn aanraders/city guide van Rome!!

DSCN1763

Het Colosseum is zo mooi! Het is echt de moeite waard. De omgeving is ook heel mooi rond het colosseum dus de perfecte plek voor een wandeling of lekkere lunch. Het is heel raar om te bedenken dat daar binnen mensen met elkaar moesten vechten en iedereen keek toe als sensatie. Nu ziet het er heel mooi uit en kan je er uitgebreid rondlopen.

DSCN1689

Rome staat natuurlijk bekend om het Vaticaan en dat is ook echt de moeite waard! De rij lijkt heel erg lang, maar hij gaat vrij snel. Je moet wel je knieën en schouders afdekken dus denk daaraan, anders kom je er niet in of moet je andere omslagdoeken omdoen. Neem liever zelf een grote sjaal mee die je om kunt doen als het nodig is.

DSCN1707

De Sixtijnse Kapel is zo ontzettend mooi! Probeer wel echt te reserveren als het kan, want wij hebben drie uur in de rij gestaan. Er zijn een heleboel mensen die roepen Skip the line, maar dan betaal je wel echt de hoofdprijs, maar daar later meer over. Binnen in het museum zijn echt prachtige fresco’s. Als je van kunst houdt moet je het echt hebben gezien!

DSCN1773

Het Pantheon is ook zeker een aanrader. Ik vind vooral de pilaren heel erg mooi, maar je moet wel van al die oude gebouwen houden. Het is echt heel indrukwekkend om te zien. Mensen hebben dit zelf gebouwd!!

De Spaanse trappen en de trevi fontein zijn ook echt heel mooi, maar toen ik er was stonden ze allebei in de steigers dus kijk van te voren even of dat het geval is. Ze zijn allebei wel heel erg mooi.

DSCN1800

Eten kan je in Rome echt overal, maar sla eens een zijstraat in, want daar zitten meestal de goedkopere restaurants. Wij hebben het gewoon in het hotel gevraagd en daar raadde ze ons zeker lekkere restaurants aan. Vooral pizza en pasta zijn de moeite waard!

DSCN1791

Mocht je wat langer naar Rome gaan en wil je de hitte even ontglippen dan is het strand ook zeker de moeite waard. Je kan er met een metro kaartje heen dus het is helemaal niet duur. Wel oppassen voor mannen in te strakke zwembroeken, want ze zijn er heel erg ijdel. Ook moet je goed opletten dat je niet op privéstrand ligt, want anders moet je er voor betalen. Het is echt een hele fijne afwisseling als je de drukke stad even zat bent.

De metro is echt het makkelijkste vervoer in Rome, want ten eerste is het heel goedkoop, maar het gaat ook heel snel. Het kan wel echt heel druk zijn dus let goed op je spullen, want niemand wil dat zijn spullen gestolen worden. Ook moet je goed opletten dat je de goede kant op gaat, want met je kaartje kan je maar een kant op. Het is soms een beetje onduidelijk, maar er zijn genoeg mensen aan wie je het kan vragen.

En dan nu de beruchte Skip the line tours. Je betaalt echt de hoofdprijs. Als je de normale prijs vraagt overdrijven ze meestal. Ik en mijn broertje waren veel goedkoper als kinderen terwijl hun zijden dat we erg duur waren. Het zijn echt oplichters dus probeer voor zo veel mogelijk te reserveren of ga gewoon gezellig in de rij staan. Trek wel goede schoenen aan, want het kan soms wel een tijd je duren.

Dit was mijn tips en aanbevelingen voor Rome. Ik hoop dat jullie er iets aan hadden en ik wens jullie nog een fijne vakantie!!

Love,

Eline

Advertenties

5 gedachtes over “Rome city guide

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s