Nougatine ijstaart

nougatine ijstaart

Voor de mensen die het goede voornemen hebben om gezonder te gaan eten hebben nu misschien een beetje pech, maar deze taart is echt goddelijk en ik wil het recept heel graag met jullie delen. Bovendien mag je altijd wel uitpakken met verjaardagen dus dat is dan een mooi excuus en je hebt geen oven nodig dus dubbel zo handig. 

Je hebt best wel veel nodig maar sommige dingen hoeven niet perse gekocht te worden.

  1. (Roomboter) cake
  2. 150 gram hazelnoten
  3. 2 eieren en 2 eidooiers
  4. 175 gram suiker
  5. 3 bekers slagroom van ongeveer 250 ml. Zonder suiker erin.
  6. Schuimpjes (meringues) kan je ook zelf maken met eiwit dat je overhoud.
  7. Poedersuiker
  8. Springvorm en bakpapier
  9. Geen oven maar wel ruimte in de vriezer.

Als eerst leg je op de bodem en tegen de rand bakpapier.

DSCN2505

Dan snijd je de cake in plakken en  haal je de randjes eraf. Ik gebruikte roombotercake maar die smaakte een beetje naar citroen en dat trok later in het ijs dus let daar op. Niet iedereen vind dat lekker. Je legt de cake op de boden van de springvorm zodat het helemaal bedekt is.

Doe de 2 eieren en de 2 eidooiers in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met heet water, maar zorg dat de kom het water niet raakt, want het mag niet gaan koken. Klop de eieren 5-10 minuten tot het romig en lichtgeel is. Dan haal je de kom van de pan en klop je het nog twee minuten.

En dan nu de slagroom! Klop 500 ml slagroom. Snijd de hazelnoten grof en rooster ze tot ze goudbruin zijn. Gooi ze dan bij de slagroom. Het lekkerste is als je er ook nog meringues bij doet, maar dat is je eigen keus. Ik had dat niet gedaan, maar dat is wel het lekkerst, want dan lijkt het meer op een nougatine ijstaart en niet gewoon op een ijstaart.

Meng het beslag even rustig door elkaar met een spatel en vul dan de bakvorm. Zorg dat er genoeg ruimte is in de vriezer en plaats hem dan daarin voor een uurtje of 4. De slagroom moet dan zijn veranderd in ijs. Wij hebben de taart in de late middag gemaakt en hem de volgende ochtend er gewoon uitgehaald, maar je moet wel geduld hebben.

nougatine ijstaart

Als je geduld eindelijk op is haal je hem ongeveer 15 minuten voor het serveren uit de vriezer. Klop de slagroom die nog over is en doe er ongeveer 25 gram suiker bij, want anders krijg je Duitse slagroom zonder suiker en dat is niet zo lekker. Verwijder de bakvorm en het bakpapier van de taart. Zet de taart op een mooie schaal of bord en dan is het versieren maar. Spuit de slagroom erop en doe er hazelnoten en meringues op.

DSCN2628

nougatine ijstaart

Smullen maar! Als jullie het zelf proberen zou ik het heel leuk vinden als je een foto stuurt, maar het is natuurlijk ook gewoon heel lekker om naar te kijken. Hopelijk heb je nu niet al te veel honger gekregen. Nog een fijne vrijdag!

Love,

Eline

 

14 gedachtes over “Nougatine ijstaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s