3 heerlijke en simpele tapasgerechten

tapas gerechten collage

Tapas, je denkt er misschien niet zo heel snel aan om zelf te gaan maken, maar het is echt heel leuk voor op een feestje of gewoon met vrienden. Ik maakte het op mijn verjaardag en ik deel drie simpele maar hele lekkere gerechtjes.

DSCN2928

Mini pizza
Wie is er nou niet dol op pizza? Je hebt niet zo heel veel nodig, het hangt er maar net vanaf wat je zelf lekker vind.
Wat heb je nodig:
– Pizzabodems (ik heb ze zelf gemaakt, maar het makkelijkst is kant en klare of mini wraps)
– Tomatensaus
– Mozzarella
– Salami
– Paprika
– Tomaatjes
Als je grote pizzabodems hebt of deeg, maak er kleine rondjes van. Je kan een uitsteek vormpje gebruiken, maar zelf lukt het ook makkelijk. Smeer de tomatensaus erop en beleggen maar. Ik heb er mozzarella op gedaan met salami, een beetje paprika en cherrytomaatjes. Dan moeten ze in de oven voor ongeveer 10-15 minuten op 200 graden. De mozzarella moet goed gesmolten zijn. Laat ze afkoelen en pas op voor de tomaatjes, want die kunnen echt nog loei heet zijn.

DSCN2968

DSCN2971 (2)

Chorizo in bladerdeeg
Dit een recept van mijn moeder. Het is niet bepaald gezond, maar wel heel erg lekker. Wat heb je nodig:
– Een pak bladerdeeg
– Een kwart van een chorizo
– Geraspte kaas
Laat het bladerdeeg ontdooien. Als ze ontdooid zijn snijd je ze in driehoekjes. Leg de chorizo erop en leg er een andere driehoek op. Druk de randen aan met een vork zodat ze helemaal dicht zijn. Strooi er nog wat kaas overheen en dan kunnen ze in de oven. Zet ze in de oven voor 15 minuten op 200 graden. Als je wilt dat ze mooi glanzen kun je er ei over doen of wat melk. Laat ze afkoelen en klaar is kees!

DSCN2973

Gehaktballetjes
Super simpel, maar valt altijd in de smaak. Je hebt eigenlijk bijna niks nodig.
– Ongekruid gehakt
– Gehaktkruiden of beschuit. Het is maar net wat je zelf lekker vind.
Kruid het gehakt zoals jij het lekker vind. Maak er kleine balletjes van. Maak ze ook echt klein, want de mijne waren iets te groot en daarom had ik er achteraf niet genoeg. Bak ze goed bruin in de pan. Ze mogen echt niet rauw zijn van binnen, want dat is niet lekker. Prik ze op een stokje en serveer ze op een mooi bordje. Super simpel en smullen maar. Je zou er eventueel nog tomatensaus bij kunnen zetten of een andere saus.

Ik ben echt dol op tapas, maar het is best wel een gedoe. Gelukkig waren dit simpele recepten. Het is lastiger dan ik dacht om goede food foto’s te maken. Hopelijk ziet het er toch nog lekker uit, dat was het in ieder geval wel.

Love,

Eline

5 gedachtes over “3 heerlijke en simpele tapasgerechten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s