Hoe krijg je je motivatie weer terug?

20150530_181049

Of het nu voor school is, op je werk of in de sportschool. Iedereen heeft wel eens een baal dag/week. Dat is helemaal niet erg, maar hoe krijg je nou die motivatie weer terug. In het begin waren we niet te stoppen, maar nu is het allemaal wat teruggezakt. Ik geef je vijf tips om je motivatie weer back on track te krijgen. 

Denk terug
Waarom ben je eigenlijk begonnen met sporten of aan deze studie. Wat wil je bereiken? Herinner je daaraan, want je diploma of buikspieren komen echt niet zomaar aanwaaien. Kijk eens hoe ver je al gekomen bent! You can finish it!

Inspiratie/pinterest
Al is het je jurk die je wilt dragen op je diploma uitreiking of  een moodboard vol sportkleding en workouts. Hang het op een plaats waar je het kan zien zodat je elke dag herinnerd wordt aan het feit dat je ergens aan begonnen bent. Je kan ook een mooie quote kiezen die je dag net iets beter maakt. Pinterest heeft echt alles!

Plannen
Of het nu voor school is, boodschappen, sporten, boodschappen doen of koken is. Plan het! Ik heb hier al een artikel overgeschreven, maar het werkt echt. Als je weet wat je allemaal moet doen en wanneer, dan ga je veel effectiever met je tijd om. Zo weet je wanneer je lekker rustig aan kan doen of wanneer je echt even moet gaan zitten en je helemaal afsluit van de buitenwereld (tentamens anyone!!!)

Rust
Je wilt maar doorgaan en doorgaan. Je kan je niet drie uur achter elkaar concentreren (dit moet ik zelf ook nog leren.) We kunnen niet elke dag naar de sportschool gaan. Dat is niet gezond! Leer naar je lichaam te luisteren. Slaap genoeg en wees liever voor jezelf. Wij moeten ons hele leven nog met onszelf doen. Rust uit, want als je uitgerust bent zal je merken dat je veel meer energie hebt voor al je grootste plannen.

Just do it!
Hoe moeilijk het ook is. Sleur jezelf naar je bureau, werk of sportschool. Begin gewoon. Je zult zien dat als je eenmaal weer bezig bent het helemaal niet zo erg is en dat je er helemaal niet tegenop had moeten zien. Nu weet je weer waarom je begonnen bent en denk maar aan het gevoel als je klaar bent in de sportschool of een dikke voldoende voor je toets haalt. Daarom ben jij eraan begonnen en neem dat als inspiratie voor de volgende keer als je even helemaal nergens zin in hebt,

Wat doen jullie als jullie even helemaal nergens zin in hebben en alle motivatie kwijt zijn?

Liefs,

Eline

Bloglovin – Twitter Pinterest –  Instagram 

Advertenties

4 gedachtes over “Hoe krijg je je motivatie weer terug?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s